科目一覧へ戻る | 2023/07/20 現在 |
開講科目名 /Class |
SpeakingⅡ 【C】/English Speaking Ⅱ |
---|---|
授業コード /Class Code |
A002021001 |
開講キャンパス /Campus |
有瀬 |
開講所属 /Course |
共通教育科目/ |
年度 /Year |
2023年度/Academic Year |
開講区分 /Semester |
後期/AUTUMN |
曜日・時限 /Day, Period |
火1(後期)/TUE1(AUT.) |
単位数 /Credits |
1.0 |
主担当教員 /Main Instructor |
John TODD/John TODD |
科目区分 /Course Group |
【共通教育科目】 〈リテラシー領域〉/*** GENERAL EDUCATION COURSE *** 〈LITERACY STUDIES〉 |
遠隔授業 /Remote lecture |
No |
教員名 /Instructor |
教員所属名 /Affiliation |
---|---|
John TODD/John TODD | 共通教育センター |
授業の方法 /Class Format |
(演習):英語のコミュニケーション能⼒を伸ばすため、積極的に参加し出来るだけ多く発⾔すること。 |
---|---|
授業の目的 /Class Purpose |
Speaking1/2は共通教育リテラシー科⽬群外国語分野に属し、英語4技能の中でも特にスピーキングに特化した技能を育てることを⽬標としている。本科⽬は中級者以上を対象としたクラスである。この科⽬は、全学DPに⽰す「獲得した知識や技能を活⽤し、国内外において、価値観や意⾒の異なるさまざまな⼈と議論し、学びを深め、協働して社会に役⽴てることができる」を⽬指す。 |
到 達 目 標 /Class Objectives |
・ これまで培ってきた基本的な語彙や⽂法の知識を英会話に応⽤できる。(知識) ・ 英語コミュニケーション能⼒向上のために積極的に参加できる。(態度・習慣) ・クラスメートと積極的に意⾒の共有をし、⾃らの考えを英語で表現できる。(態度習慣) ・必要に応じて効果的なジェスチャーを使うなど、意思伝達のための⼯夫ができる。(技能) ・初出の単語や表現について辞書などで調べ、会話の中で実践することができる。(技能) |
授業のキーワード /Keywords |
英会話、リスニング、スピーキング |
授業の進め方 /Method of Instruction |
クラスのアクティビティに積極的に参加し、⾃ら積極的に質問に答えることが求められます。このクラスでは英語で効果的にコミュニケーションを取ることを⽬指します。そのためにも、出来るだけ多く英語を話すように⼼掛けて下さい。 |
履修するにあたって /Instruction to Students |
このクラスは中級者以上を対象とした科目となります。 |
授業時間外に必要な学修 /Expected Work outside of Class |
Students should spend 20 minutes reviewing the material from the previous class. Students should spend 20 minutes previewing the material for the following class. Students should prepare for any course assessment with additional review of the target language studied. Further instruction and feedback will be given in class. |
提出課題など /Quiz,Report,etc |
授業内で指示します。 |
成績評価方法・基準 /Grading Method・Criteria |
Daily Speaking = 35%, Unit Challenges = 15%, Speaking Evaluations = 15%, Participation = 35% |
テキスト /Required Texts |
Active Skills for Communication 2 出版社:Cengage 3,410円(税抜) ISBN: 9781424009091 |
参考図書 /Reference Books |
No. | 回 /Time |
主題と位置付け /Subjects and position in the whole class |
学習方法と内容 /Methods and contents |
備考 /Notes |
---|---|---|---|---|
1 | 1 | Introduction & Orientation, Review, Classroom English and Unit 7: Class Cookbook |
Introducing yourself, greet people, and describe a process (food) |
|
2 | 2 | Unit 7: Class Cookbook | Give instructions | |
3 | 3 | Unit 8: Business Venture | Explain features of a business | |
4 | 4 | Unit 8: Business Venture | Plan a present a business idea; Unit Challenge | |
5 | 5 | Unit 9: Job Interview | Talk about work experience and abilities | |
6 | 6 | Unit 9: Job Interview | Answer questions about skills; Unit Challenge | |
7 | 7 | Midterm Speaking Evaluation | Based on lessons 1-7 | |
8 | 8 | Unit 10: TV Preview | Describe likes and dislikes | |
9 | 9 | Unit 10: TV Preview | Describe what something is about; Unit Challenge | |
10 | 10 | Unit 11: Public Opinion | Present a story | |
11 | 11 | Unit 11: Public Opinion | Give an opinion; Unit Challenge | |
12 | 12 | Unit 12: Mini Debate | Express opinions | |
13 | 13 | Unit 12: Mini Debate | Agree or disagree; Unit Challenge | |
14 | 14 | Final Speaking Evaluation | Based on lessons 8-13 | |
15 | 15 | Review and Consolidation | Based on lessons 1-13 |